Skip to main content

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders (bedrijven) hun partners affiliates (dit zijn publicerende websites) belonen voor de via hun gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen).

In Nederland kennen we een aantal grote affiliate platformen. Dit zijn websites waar vraag en aanbod bij elkaar gebracht worden. Heb je een website en wil je affiliate worden dan kun je je aanmelden als publisher. Heb je een webshop of dienst die je via je website verkoopt dan kun je extra omzet genereren door je aan te melden als adverteerder. Het affiliate platform zorgt ervoor dat publishers en adverteerders bij elkaar gebracht worden en rekent daarvoor een kleine commissie door aan de adverteerder. 

Bekende affiliate platformen in Nederland zijn;

  • Zanox, met adverteerders als Ditzo, Independer, FBTO, Cool Blue en Zalando
  • Tradetracker, met o.a. adverteerders als CenterParcs, Beeksebergen, 
  • Tradedoubler, met o.a. Landal Greenparks
  • Affilinet

Wij hebben de afgelopen 10 jaar veel ervaring opgedaan met affiliate marketing, een deel van onze inkomsten bestond uit affiliate marketing via enkele van onze websites.

Een voorbeeld

In de zomer van 2016 hebben we een klant van ons geholpen door zijn webshop als adverteerder te linken aan het platform van tradetracker. Dat leverde binnen een maand €600 euro extra omzet op en de maanden die volgden gingen richting de €1000,-. Eenvoudig te behalen extra omzet waarvoor je alleen betaald als je deze ook hebt.

Wanneer is affiliate marketing interessant?

  • Als je een website of blog hebt met vele unieke bezoekers per dag kan het heel interessant zijn om affiliate te worden 
  • Als je een webshop hebt, helemaal als deze eenvoudig te koppelen is met het affiliate platform. Een mooi voorbeeld hiervan is SEO shop of Magento